Om Handelsgalan

Handelsgalan är fest och glamour men även ett tillfälle att sätta handeln på kartan och visa att det lönar sig att göra en karriär inom handeln.
– Genom att lyfta fram handelns stjärnor vill vi motivera duktiga personer att stanna och utvecklas inom handeln.
Föreningen Linköping Handel står som arrangör för Handelsgalan.

Tider för galan

Start 19.30 med mingel
Gala 20.00-01.00

Allmän information

Vi tävlar i fem olika kategorier. Alla kan föreslå värdiga kandidater som sedan nomineras inför galan. Den slutgiltiga vinnaren tillkännages under stor pompa och ståt. Med andra ord en glittrande afton, som vi ser fram emot och är en efterlängtad och uppskattad tradition.

 

Årets Butik

Årets butik är en lönsam, framgångsrik fackhandelsbutik där kundupplevelsen är utöver det vanliga. Här arbetar man kreativt med ett modernt butikskoncept. Butikens personal är kunniga, sprider glädje och inspiration.

Årets Kedjebutik

Årets kedjebutik är den butik som är den bästa representanten för sin kedjas affärsidé och som skapat nya, smarta lösningar till butiksdesign, butikskommunikation och inredning. Butikens ska också överträffa kundens förväntningar i kundbemötande och service.

Årets Livsmedelsbutik

Årets livsmedelsbutik är en lönsam butik som visar långsiktighet och affärsmannaskap. Butiken erbjuder ett attraktivt kunderbjudande med en unik butiksupplevelse, hög servicegrad och ett brett sortiment som bidrar till en hållbar utveckling för människor och miljö.

Årets Butikssäljare

Årets butikssäljare drivs av att alltid överträffa kundens förväntningar och är ett föredöme när det handlar om personlig service. Personen är målinriktad, engagerad och sätter alltid kunden och företagets bästa i centrum. Ordningsinne, kunskap, och kvalitetstänkande är också viktiga egenskaper.

Årets Stjärnskott

Årets stjärnskott är en butik eller person som har gjort det där lilla extra och stått för ett nytänkande under året som gått. Butiken har berört dig eller andra på ett sätt som särskiljer sig och företaget skall ses som en förebild för andra.

Linköpings Handelsdiamant 2017*

Linköpings handelsdiamant,  går till en person, företag eller organisation som aktivt bidragit till att stimulera tillväxt, samverkan och hållbar utveckling inom Linköpings handel. Pristagaren ska genom stort engagemang, socialt ansvarstagande och gott ambassadörskap positionera staden som en stark aktör inom handel på den svenska marknaden och därigenom bidra till att stärka devisen ”Linköping – Där idéer blir verklighet”

* Priset Linköpings Handelsdiamant utses av en jury och går inte att nominera till.